Endüstriyel metal çatı yalıtımı; fabrika çatılarındaki trapez sac ve kenet sistemlerde ısıl genleşme ile açılan bini yerlerinin, paslanan vidaların ve yoğuşma sorunlarının likit poliüretan izolasyon veya Z profil üzeri yeni sac montajıyla kalıcı olarak çözülmesidir. Çatı Teknik olarak 1979'dan beri Marmara bölgesindeki tesisleri üretimi durdurmadan 5 yıl garantili olarak zırhlıyoruz.
KRONİK RİSK: METAL ÇATILAR NEDEN İÇTEN ÇÜRÜR VE VİDALAR KOPAR?
YOĞUŞMA (TERLEME), ISIL GENLEŞME VE METAL YORGUNLUĞU
Sanayi tesislerindeki trapez sac ve kenet çatılar, yazın güneşte aşırı ısınıp kışın büzülerek sürekli mekanik hareket eder. Bu bitmek bilmeyen esneme hareketi, sacları çelik aşüklere bağlayan vidaların contalarını ezer ve üst üste binen ek (bini) yerlerini açar. Ayrıca metalin ısı iletkenliği çok yüksek olduğu için, fabrika içindeki sıcak hava soğuk sacla temas ettiğinde "yoğuşma (terleme)" yapar. Bu terleme suyu sacı içten içe paslandırır (korozyona sokar) ve en sonunda milyonluk üretim parkurunuzun üzerine asitli su olarak damlar. Dışarıdan sadece silikon çekmek bu yapısal çürümeyi asla durdurmaz.
ÇATI TEKNİK: TRAPEZ SAC VE KENET ÇATILARDAKİ İŞ KALEMLERİMİZ
MEKANİK TEMİZLİK VE PAS DURDURUCU
Paslanmış ve çürümeye başlamış metal çatı yüzeylerini mekanik olarak temizliyor; korozyonu anında durduran özel epoksi/poliüretan astar ile sacı yapısal yalıtıma hazırlıyoruz.
VİDA YENİLEME VE EPDM CONTA
Rüzgar titreşimiyle gevşeyen veya paslanan eski vidaları tamamen söküyor; su sızdırmazlık sağlayan EPDM contalı yeni semerli vidalarla sacı konstrüksiyona tekrar ve güçlüce sabitliyoruz.
BİNİ YERLERİNDE EKSİZ LİKİT ZIRHLAMA
Trapez sacların üst üste bindiği (bini) hatlarını, mahya aksesuarlarını ve baca diplerini; metalin esnemesine %100 uyum sağlayan ve güneşte çatlamayan esnek likit izolasyon katmanlarıyla mühürlüyoruz.
Z PROFİL VE TRAPEZ/PANEL MONTAJI
Sadece boya veya likitle kurtarılamayacak kadar çürümüş çatılarda, fabrikayı riske atıp mevcut sacı sökmeden; üzerine Z profiller atarak yeni 0,50 mm trapez sac veya yalıtımlı sandviç panel montajı yapıyoruz.
TERMAL BARİYER VE YOĞUŞMA KESİCİ
İçerideki terlemeyi (yoğuşmayı) ve yazın oluşan aşırı ısıyı kesmek için, metal çatı yüzeyine ısı yansıtıcı reflektif yalıtım katmanları uyguluyor; binanın soğutma maliyetlerini düşürüyoruz.
TAM İSG DOSYASI VE SIFIR DURUŞ
Tüm izolasyon ve sac kaplama operasyonlarını fabrikanın içindeki üretimi aksatmadan yürütüyor; Yüksekte Çalışma, MYK ve sağlık raporları eksiksiz olan uzman ekiplerimizle çalışıyoruz.
OPERASYONEL KIYASLAMA: GEÇİCİ BOYA VS. ÇATI TEKNİK TAAHHÜDÜ
Metal çatınız için standart izolasyon firmalarından aldığınız ucuz rulo membran veya kalitesiz boya teklifleri, ilk yaz sıcağında esnemeden dolayı kabarıp dökülecektir.
| Teknik Kriter | Piyasadaki Geçici Taşeron Yaması | ÇATI TEKNİK Endüstriyel Metal Zırhı |
|---|---|---|
| Isıl Genleşme Uyumu | Standart Malzeme Metalin Uzamasına Dayanamaz, Yırtılır | Yüksek Esneklik: Metalin Tüm Hareketlerine Uyum Sağlar |
| Vida ve Bini (Ek) Çözümü | Çürük Vidanın Üstüne Silikon Sıkılıp Bırakılır | Semerli Vida Yenileme ve Likit Mühürleme |
| Fiyat ve Maliyet Modeli | İşin Ortasında Sürekli Yeni Masraf Çıkarılır | Götürü Bedel (Net Teklif): Sürpriz Maliyet Yoktur |
| Garanti ve İSG Uyum | Emniyetsiz Çalışma ve Sözlü Garantiyle Bırakılır | Tam İSG Sertifikasyonu ve 5 Yıl Yazılı Garanti |