Fabrika ve Büyük Çatılarda Çatı Tamiri
Çatı tamiri yapılması gereken fabrika ve depo çatı su akmalarının en büyük sebepleri;hatalı montaj,deprem,bina oturması,fırtına,tolu,şiddetli yağmur,vb. dir.Çatıların da su akan yerleri;uzunlamasına bini yerleri,yanlamasına bini yerleri,mahya,köşe kaplama,montaj vidası başları,baca dipleri ve fener dipleri,çatı çıkış kapaklarıdır.Uzunlamasına bini yerlerinin tamiri;çatılara sandviç panel döşenirken,sandviç panelin uzunlamasına ilave yapılması gereken panel bindirme yerleri kısa kesilirse ve montaj halinde bindirme yerlerine izolasyon (mastik,silikon.sosis vb.) uygulanmassa fırtınalı yağmurlarda ve kar birikmelerinde suyu içine almakta ve su akmalarına sebep olmaktadır, böyle durumlarda çatı tamiri gerekmektedir.
YANLAMASINA BİNİ YERLERİNİN ÇATI TAMİRİ
Sandviç paneller çatıya montaj yapılırken yan bindirmelerde mutlaka süngerimsi bir madde olmalı eğer fabrika çıkışlı böyle bir madde yoksa sandviç panel montajı esnasında panel yan kulakları birleşen yerlerine mastik,silikon,sosis vb. ürünler uygulanmalıdır, uygulanmassa fırtınalı yağmurlarda veya kar birikmelerinde suyu içine almakta ve su akmalarına sebep olmaktadır,bu durumda da sandviç panel çatıya çatı tamiri yapılması gerekmektedir.
Mahya tamiri; çatının tepe kısmınada sandviç panel döşenmeden önce boydan boya mahya altı dediğimiz düz saç uygulanmalı onun üzerine sandviç panel onun da üzerine mahya montajı yapılmalıdır.Mahya çatının en hassas yerlerinden birisidir,en tepede olması sebebi ile sandviç panelin içine su alması durumunda su girdiği yerden değilde panelin muhtelif yerlerinden aşağıya su verebilmektedir böyle durumlarda da çeşitli izolasyon ürünleriyle mahya kısımlarınında tamiri gerekmektedir.
KÖŞE KAPLAMA TAMİRİ
Köşe kaplamalar genelde bina kenarına veya kenarlarına uygulanır,genelde birleşen kısımlarının kısa montaj yapılmasından dolayı veya vida diplerinden su içine alarak akmaktadır,montaj sırasında mutlaka bini yerlerine mastik,silikon,sosis uygulanmalıdır ayrıca ters uygulama kesinlikle yapılmamalıdır.Vida dipleri;çatının genel kısmında su akmaları vida diplerinden olmaktadır,genelde montaj sırasında iyi sıkılmayan vidalar,vida pulunda kauçuğu olmayan vidalar,sandviç panele vida uygulamak için delinmiş fakat girmeyince çıkarılarak yeniden yanına vidalanmış vidaların deldiği vida boşlukları,bina oturması veya deprem dolayısı ile vida diplerinin kılcal açılması da yağmur veya kar erimesinden dolayı içeriye su almaktadır.
Baca veya fener dipleri:Mevcut çatıda bulunan bacaların veya işletmenin hava veya aydınlık alması için çatıya açılan fenerlerin dipleri de çatıya birleşen kısımları iyi bir şekilde izolasyonlanmassa aşağıya mutlaka su akıtmaktadır,su akmaması için kenarlara sacdan damlalık kıvırttırılarak,kenarlara damlalık uygulanmalı damlalık montajından önce ve sonra mutlaka kenarlara izolasyon yapılmalıdır,çatı fenerleri eğer camlı ise cam kenarları mutlaka güzel bir şekilde macunlanmalı çatlak ve kırık cam kesinlikle olmamalıdır.
Çatı çıkış kapağı:Çatı çıkış kapağı olan çatılardaki su akmalarıda genelde kapak kenarları ve kapak üstlerinden olmaktadır,kapak montajı sırasında mutlaka kenarlara izolasyon yapılarak montaj yapılmalıdır,eğer sonradan kapak kenarlarından su kaçırmaları olursa buralarada silikon ,sosis veya diğer izolasyon ürünlerinden izolasyon yapılmalıdır.
Yukarda belirttiğimiz çatı akmalarına karşı yazdığımız çatı tamiri haricinde çatılarda gezmekten veya anten vb. gibi şeylerinde dikilmesinden dolayı da çatı akmaları meydana gelmektedir,mümkün olduğu kadar böyle çatılarda gezilmemeli çünkü ağırlıktan dolayı eğer çatı aşıkları genişse sandviç paneller bel vermekte yani eğilerek kavisli hale gelmektedir, böyle durumlarda sandviç panel su toplamakta ve aşağıya su akıtmaktadır,böyle durumlarda sandviç panel çatı tamiri yapılamamakta,sandviç panellerin sökülerek yenisinin montaj yapılması gerekmektedir.
Yanlışlıkla acil çatı onarımı hizmeti ihtiyacı olanlara ev sahiplerinden biri oldu, sonra bu hizmet sadece sizin için ne arıyorsanız olabilir.